Ga mee op tijdreis voor Jimdo’s 11e verjaardag!

Jimdo is 11 jaar geworden, ga je mee op tijdreis? | Jimdo Nederland

Bij Jimdo kijken we graag vooruit: van nieuwe ideeën worden we heel enthousiast (Jimdo Dolphin!) en de toekomst maakt ons nieuwsgierig. Maar soms is het goed om met een brede grijns terug te blikken op de reis die we gemaakt hebben – zoals nu. Jimdo is namelijk 11 jaar oud geworden!

 

Voor onze terugblik hebben we een aantal Jimdo-collega's een paar vragen gesteld over hun ervaringen en herinneringen van 11 jaar geleden en hoe ze daar nu over denken. Welk kapsel je had? Welke mobiel? Wij wel! <cringe>


Maak kennis met het team!

Het Jimdo-team kijkt terug op de afgelopen 11 jaar
Vlnr Maria (29), Katja (29), Markus (31), Lina (31), Jeremie (28), Maren (34), Barbara (29), Saskia (34), Frank (34), Pascal (22), en Moya (56 in hondenjaren).

Welke mobiele telefoon had je toen Jimdo in 2007 werd opgericht?

Maren (art director, Duitsland): Iets van Sony?! Ik geloof een Walkman-mobiel? Maar ik kon er maar weinig muziek op kwijt. Helemaal als je het vergelijkt met wat telefoons tegenwoordig kunnen opslaan… Geen touch screen… mijn telefoon had echt toetsjes! Toetsjes! Toch een beetje vergelijkbaar met het Stenen Tijdperk...

 

Pascal (stagiair, Duitsland): Jaaa, dat herinner ik me ook nog! Ik had in 2007, net als iedereen,  een Sony Ericsson. Ik geloof dat hij w300i of zoiets heette, en hij had een geïntegreerde mp3-speler!  Het beste aan die telefoon was het spelletje "QuadraPop". Dat heeft mijn iPhone niet ;)

 

Katja (web designer, Mexico): Ik had een Nokia 5610 XpressMusic, nu heb ik een iPhone 6S. Vóór mijn iPhone ging mijn beltegoed op aan het sturen van smsjes!

 

Jeremie (web analyst, Frankrijk): Mijn telefoon was een Bic phone—je kon er biertjes mee openmaken.

 

Katja: Wat is een Bic phone? Wow, ik moest dat even googlen. Uh, ja, dat ziet er stevig uit. Dat werkte vast met die biertjes! Ik herinner me dat ik zo goed als niks kon met het internet op mijn Nokia. Een website bekijken was een ramp op dat ding… en nu kun je zelfs websites maken vanaf je telefoon ;-)

Katja,  wat is je favoriete herinnering aan Jimdo?

Alle gave mensen die ik heb ontmoet.

Weet je nog een wereld zonder facebook? Jimdo is 11 jaar geworden en blikt terug

Welk socialmediaplatform gebruikte je 11 jaar geleden en welke nu?

Frank (flow explorer, Nederland): Ik gebruikte toen bijna geen social media, en nu eigenlijk opnieuw niet (meer). In die tijd waren social media nieuw en draaide het meer om mensen. Nu gebruik ik social media vooral om berichtjes te sturen of met mensen te videobellen.

 

Barbara (online marketing, Nederland):  In Nederland hadden we Hyves, weet je nog, Frank? Het was een soort vroege versie van Facebook, maar meer gericht op mensen op de middelbare school dan op de universiteit.

 

Frank: Ja! Ik herinner me ook dat we Hyves uit de share buttons van Jimdo moesten verwijderen toen het ophield te bestaan.

 

Maria (communicatie, Rusland): Aangezien ik in Rusland woonde, gebruikte ik Vkontakte, een Russische versie van Facebook. Er stonden super veel illegale muziek en video’s op.  Ik registreerde me ook bij Facebook, maar begon dat pas te gebruiken toen ik in 2010 in Zweden ging studeren.

 

Saskia (social media, Duitsland): Ik was dol op Myspace, Facebook, StudiVZ, werkenntwen EN ik begon ook nog met Twitter. Welke platformen ik nu nog gebruik? Facebook en Twitter. Alle andere platformen die er toen waren bestaan niet eens meer… In 2007 bekeek iedereen social media vanaf zijn pc, niet vanaf z’n telefoon. Dat veranderde allemaal toen de iPhone in 2007 uitkwam… maar ik denk eigenlijk dat we social media nog steeds op dezelfde manier gebruiken.  Het gaat toch allemaal om cool zijn voor de buitenwereld.

Wist je dat... 2007 het jaar was waarin de eerste iPhone van Apple uitkwam? De iPhone was een revolutionair product en veranderde hoe smartphones eruit zagen en hoe ze werkten.

Wie was de president/premier/kanselier 11 jaar terug en wie is het nu?

Saskia: Angela Merkel... geen commentaar verder!

 

Markus (editor, Duitsland): Yep, Angela Merkel… Wat ik daarvan vind? Hm, dat is een ander verhaal. Maar ik weet zeker dat we over 11 jaar een andere bondskanselier hebben ;)

 

Jeremie: Sarkozy en Macron. Van hetzelfde laken een pak...

 

Frank:  Nederland had een Harry Potter lookalike als premier, Jan Peter Balkenende. Maar ik heb het gevoel dat hij daar nooit echt gebruik van gemaakt heeft - gemiste kans als je het mij vraagt.

Saskia, wat is jouw favoriete herinnering aan Jimdo?

Ik heb geen favoriete herinnering: ik vind het gewoon ontzettend gaaf om hier te werken. Als ik toch iets moet noemen… dan ga ik voor alle taart en de biertjes op vrijdagavond!

Jimdo is 11 jaar geworden en blikt terug
Zouden we over 11 jaar nog steeds onesies hebben? Wij hopen van wel!

Hoe zat je haar 11 jaar geleden en hoe draag je het nu? Zeg dat je een foto hebt!

Barbara: Mijn kapsel is niet echt veranderd, maar ik kan me tegenwoordig wel een betere kapper veroorloven!

 

Pascal: Ik had van 2005 tot 2006 echt een super foute kuif. Vervolgens stylde ik in 2007 alleen het uiteinde van mijn haar. Dat zag er best raar uit, maar ik vind dat het me wel stond. Tegenwoordig ben ik vooral lui en heb ik kort haar waarover ik meestal een petje draag.

 

Katja: O! Ik had ook een kuif, en ik had rode highlights. Dat was toen heel rebels. Mexico is altijd een vrij conservatief land geweest, dus mensen zijn al snel geschokt als iemand iets anders probeert. Nu heb ik mijn eigen haarkleur weer en houd ik het kort en krullerig.

 

Frank: Mijn haar is bijna precies hetzelfde… behalve dan dat de verdeling van mijn haar veranderd is. Haar van de achterkant van mijn hoofd heeft een carrière switch gemaakt en steelt nu de show als baard…

Wist je dat... Amazon in 2007 de eerste Kindle uitbracht? De Kindle veranderde de manier waarop we boeken lazen. .

Maria, wat is jouw favoriete Jimdo-herinnering?

Ik denk dat dat de lancering van onze iOS app in 2013 was. Het was een heel bijzonder moment dat iedereen dichter bij elkaar bracht. Mensen overnachtten op kantoor of kwamen super vroeg binnen om bij de lancering van app te zijn om 4 uur ‘s morgens. We hebben een Google Hangout gedaan met andere kantoren en teams die in het buitenland waren voor de perstour. Ik was in Moskou en had een geweldige dag met enorm enthousiaste journalisten :)

Weet je nog een leven zonder apps - Jimdo blikt terug

Wat was je favoriete computerspel toen, en wat speel je nu graag?

Maria: The Sims—forever!

 

Maren: The Sims zorgde ervoor dat mensen hele duistere dingen gingen doen :D Ik vond Bejeweled leuker. De browserversie, want er bestond nog geen app!

 

Saskia: Ik was meer van World of Warcraft  in 2007 maar ik ben van PC games op een console overgestapt. Ik speelde graag schietspellen of strategische spellen. Nu speel ik meer rollenspellen of avonturenspellen.

 

Katja: Ik ben nooit een fan geweest van computerspelletjes, maar ik speelde wel rock band op de Nintendo Wii. Nu heb ik een super Nintendo mini (‘back to basics’, zeg maar).

Jeremie: Diablo 2 in 2007... en nu Diablo 3.

 

Pascal: I was 11 toen, dus daar kan ik onmogelijk eerlijk over zijn. ;) Laten we het houden op Super Mario!

Frank, wat is jouw favoriete Jimdo-herinnering?

Die keer dat we Sam’s frituurpan leenden om bitterballen te maken. We hadden onze doelen voor de Nederlandse markt gehaald, dus dat moest gevierd worden! (Uiteraard verbrandden de collega’s die niet wisten wat bitterballen waren meteen hun mond omdat ze te snel een grote hap namen… sorry, jongens!)

Jimdo is 11 jaar geworden en blikt terug op mooie momenten met collega's

Wat was je favoriete modetrend 11 jaar geleden en wat draag je nu?

Maria: Hele hoge hakken! En o, wat ben ik dol op mijn platte schoenen tegenwoordig :)

 

Katja: Hmm, ik ben nog steeds dol op mijn leren jasje, zwarte shirt, spijkerbroek en gympies. Dat is niet echt veranderd.

 

Saskia: Dat herken ik! Het ging allemaal om zwart - net als nu. Maar 11 jaar terug was het wel zwart met Vans instappers, zwarte jeans, shirts van bandjes en van die riemen met spijkers… yep, ik was emo.

 

Pascal: Ik vond Vans geweldig! Vans Slip-Ons met die zwart-witte blokjes —die waren zó cool! En vesten. Ik zou de Vans nog steeds dragen. De vesten waarschijnlijk niet.

 

Barbara: Ik droeg bootcut jeans,  skater sneakers (Vans, DC) en veel zwarte eyeliner ;) In 2007 had ik ook nog een tongpiercing…

 

Maren: Ooo, broeken met wijde pijpen!!!!! En vestjes! Die draag ik eigenlijk nog steeds… maar niet dezelfde als toen. En ook niet elke dag.  Ik ben uiteindelijk gewend geraakt aan het fenomeen skinny jeans, al heb ik die trend heel lang links laten liggen.

 

Lina ( Customer Support, Colombia): Ik droeg straight jeans! Ik vond het ook maar raar, die skinny jeans. Nu woon ik er zo ongeveer in ;)

Weet je nog een wereld zonder hashtags - Jimdo blikt terug

Gebruikte je MSN chat? ICQ? Java?

Lina: Natuurlijk! We lachen nog steeds om de geluidjes die ICQ maakte als je een berichtje schreef, of het  “ka ka”-geluid dat je hoorde als je een bericht kreeg. Op de middelbare school praatte ik altijd via ICQ  met mijn vrienden.  Later, toen ik naar Spanje verhuisde, begon ik MSN te gebruiken om met mijn vrienden in Colombia te praten. En met mijn vriend, die uit Duitsland komt, maar die ik ontmoet heb in Madrid. We chatten urenlang via MSN. Mooie tijden waren dat… Nu gebruik ik  WhatsApp om met mijn vrienden in Colombia en Spanje te praten. En met mijn vriend, natuurlijk, ook al wonen we inmiddels samen ;-)

 

Maria: Ik gebruikte in Rusland ook ICQ. Dramatisch kon dat zijn: als je vriendje online was en hij je langer dan een half uur geen berichtje stuurde was dat het einde van de wereld!

 

Saskia: O ja! Ik gebruikte ICQ meer dan MSN. Het was leuk om te schrijven "Hey, ben je vanavond online?" Ik mis die goede oude tijd waarin je niet binnen een paar minuten moest hebben gereageerd… Tegenwoordig is Messenger echt overal en staat het altijd maar aan.

 

Barbara: Ik gebruikte MSN veel. Waarschijnlijk teveel ;) Het was een beetje de ‘Slack’ van de middelbare school.

 

Markus: MSN was geweldig! In 2007 betaalde je nog voor sms’jes, dus MSN was de makkelijkste manier om met vrienden te communiceren.

 

Katja: Ik gebruikte ICQ om met mijn zusje te kletsen. Zij woonde in Duitsland, en ik in Mexico. MSN gebruikte ik meer om met vrienden te chatten of om te checken of die ene leuke jongen online was. En als hij dan online was, wist ik niet wat ik moest schrijven, haha.  Nu gebruik ik WhatsApp en Facebook Messenger.

 

Maren: Een Java chat… maar dat was voor 2007. Ik ben in 2017 nog eens teruggegaan naar die chatgroep: hij bestond nog steeds en voor een deel hingen er zelfs nog dezelfde mensen rond! Het Java-systeem was echter nog steeds waardeloos en crashte ongeveer alle 15 minuten. Het was altijd zo irritant om dat bericht “opnieuw verbinden, even geduld” te zien.

 

Pascal: Ik vond ICQ geweldig! Het herinnert me aan chats met mijn vrienden, mijn eerste verliefdheid via ICQ, spelletjes (Slide-a-Lama) en lekker gek doen!

Maren, wat is jouw favoriete Jimdo-herinnering?

Het is lastig om één herinnering te noemen. Er zijn natuurlijk de feestjes, alle lol die ik hier heb gehad, het gek doen met collega’s (dat doen we gelukkig heel vaak!)... Maar toen ik bij Jimdo kwam werken, maakte ik een moeilijke periode door. Iedereen was hier echter super begripvol en behulpzaam. Ik werk hier met veel plezier: ik heb stabiliteit, maak plezier en heb een uitdagende baan op een plek waar ik gewoon mijn gekke zelf kan zijn. Dat betekent heel veel voor me. Ik zal altijd dankbaar blijven voor wat mijn collega’s voor me gedaan hebben.

Jimdo is 11 jaar geworden en blikt terug met de oprichters
Jimdo-oprichters in 2008
Jimdo is 11 jaar geworden en blikt terug met oprichters en collega's
Jimdo-oprichters in 2016


We hebben grote stappen gezet de afgelopen 11 jaar en verheugen ons enorm op de komende 11 jaar! We hopen dat jij daar ook bij bent! :)

 

Welke telefoon had jij in 2007? Deel je herinneringen met ons in de commentaren!

Fem Eggers van Jimdo

FEM EGGERS

Blogger & redacteur bij Jimdo Nederland

Recente artikelen

Zo kies je de perfecte kleuren voor je website
>> meer lezen

Verbind je G Suite account met je website!
>> meer lezen

Hoe je van je bedrijf een merk maakt
>> meer lezen

De 7 beste plekken om je muziek gratis online te zetten
>> meer lezen


Reactie schrijven

Commentaren: 14
 • #1

  Luc Horbach (woensdag, 21 februari 2018 07:04)

  Ik had in 2007 een Blackberry 9700, maar het type weet ik niet meer heel zeker.

  Jimdo lijkt mij een heerlijk bedrijf om voor te werken (na het zien van de foto's en het lezen van jullie eigen commentaar) Gezellige boel daar en veel jonge medewerkers. (zo jong had ik niet verwacht :-) Maar als ik dan af en toe een probleem heb, blijkt wel hoe professioneel en snel dat wordt opgepakt. Thx daarvoor!

 • #2

  Jimdo Nederland (woensdag, 21 februari 2018 09:34)

  Ja, de Blackberry! Stiekem vond ik dat best een fijn ding!

  Het is zeker gezellig hier bij Jimdo; een lekker bonte mix van mensen van over de hele wereld + gezellige kantoorhonden :)

 • #3

  Yvonne van Velzen (woensdag, 21 februari 2018 10:05)

  Hallo JIMDO : van harte gefeliciteerd met jou/ jullie verjaardag !! :-) :-) :-)
  Ik ben sinds kort ook "onderdeel" en enthousiaste fan van jou, want dank jullie heb ook ik nu een eigen en leuke website kunnen bouwen :-) :-) :-)
  Daarom: proost op jullie als team en verder veel succes en blije leden gewenst !!

 • #4

  Jimdo Nederland (woensdag, 21 februari 2018 10:16)

  Dag Yvonne! Bedankt voor je mooie felicitatie! :) :)
  We zijn heel blij dat je zo enthousiast bent en met ons je website hebt gebouwd!!

 • #5

  Mat Wijers (woensdag, 21 februari 2018 11:24)

  Heb hele goede ervaring met Jimdo,ikal een hele mooie website gemaakt met Jimdo nog van harte met jullie 11 jarig bestaan van harte groetjes Mat Wijers

 • #6

  Jimdo Nederland (woensdag, 21 februari 2018 13:13)

  Ha Mat, zeer bedankt voor je warme felicitatie! :)

 • #7

  Ryan (woensdag, 21 februari 2018 18:12)

  Beste Jimdo,
  Heel erg gefeliciteerd met jullie 11e verjaardag alweer!!!
  Ik vind jullie een geweldig innoverend bedrijf met een prachtige websitebouwer.
  Ik geniet van mijn websites!

  Met vriendelijke groet,
  Ryan

 • #8

  Jimdo Nederland (donderdag, 22 februari 2018)

  Goedemorgen Ryan! Jij ook zeer bedankt voor je goede wensen! :)

 • #9

  Jens Aukema (maandag, 26 februari 2018)

  Hey Jimdo,

  Gefeliciteerd! En bedankt dat ik mede dankzij jullie de mieren houd hobby bekender kan maken.

  Groeten,
  Jens.

 • #10

  Jimdo Nederland (dinsdag, 27 februari 2018 14:50)

  Dankjewel, Jens! :)

 • #11

  Teus Vink (dinsdag, 27 februari 2018 16:59)

  Gefeliciteerd Jimdo-team!
  Ben bijna twee jaar geleden een eigen praktijk begonnen, samen met een compagnon en kwam toen bij Jimdo uit in zoektocht naar 'maak-zelf-je-eigen-website'.......en heb er sindsdien geen moment spijt van gehad! Zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk, iedereen kan ermee uit de voeten volgens mij.

  In 2007 gebruikte ik volgens mij nog een Nokia 6310: bellen en sms'en....verder niks, haha! Maar dat apparaat was ècht onverwoestbaar en niet kapot te krijgen ondanks alle valpartijen (in machinekamers, waar ik toen beroepshalve nog veel kwam), gooi- en smijtwerk, etc. Tot op een gegeven moment na vele jaren trouwe dienst het LCD-schermpje baan voor baan ermee ophield.
  Gebruik nu een Samsung Galaxy J7 (2016)....die werkt prima in combinatie met mijn Jimdo-made-website (inclusief blog, webwinkel, etc.):
  www.ortho-hormoonfactorpraktijk.com ;-)

 • #12

  Steventje Hardeman (woensdag, 28 februari 2018 09:17)

  Gefeliciteerd met jullie bestaan jimdo, mijn ervaring met jimdo is echt heel goed, jullie zijn geduldig en geven goed advies. Ik ben erg tevreden met mijn website. Bedankt voor hulp al wat jaren lang. Nog maar zeker 11 jaren erbij.
  Groetjes Steventje

 • #13

  Jimdo Nederland (donderdag, 08 maart 2018 14:43)

  @Teus, ja, dat waren nog eens tijden, die Nokia's waren inderdaad onverwoestbaar! Niet te vergelijken met de tere smartphones van vandaag...

 • #14

  Jimdo Nederland (donderdag, 08 maart 2018 14:44)

  @Steventje: dankjewel! Wat ons betreft doen we er ook nog zéker 11 jaar bij! :)