vr

08

feb

2013

Uitgelicht: Antonellabarbella.com

Uitgelicht
Antonellabarbella.com

In Uitgelicht kijken we achter de schermen bij een Jimdo website. Welk bedrijf of welke persoon zit er achter die website? In deze editie kijken we naar Antonellabarbella.com.


Antonella Barbella volgde een opleiding als bankmedewerker in Italie en werd uiteindelijk succesvol als kok en cateraar in Nederland. We praten met succesvolle ondernemer Antonella over het volgen van je passie, emigreren en het opzetten van een goede website.

Hoe kwam je erachter dat je van koken je beroep wilde maken?

Antonella Barbella

Koken zat altijd in mijn ziel, al sinds ik in 1992 mijn opleiding als bankmedewerker afrondde. Als jong meisje probeerde ik veel verschillende banen. Vanaf dag één heb ik mezelf gevraagd: wat is het dat ik zo graag en zo gepassioneerd doe, dat ik het mijn ogen dicht zou kunnen?

 

Ik kan koken. Ik hou van koken!!!

 

Ik vond een mogelijkheid om als kok in een bedrijfskantine te werken. Ze gaven me het vertrouwen en een kans: dat was het begin. Ik kwam het bedrijf binnen als een simpele kok, werkte hard en stelde nieuwe ideeën voor.

 

Na een jaar was ik manager van alle gezamenlijke voedselafdelingen. Ik zorgde ervoor dat 80 mensen 1500 maaltijden per dag maakten. Toen opende ik een restaurant met dat bedrijf en nog een restaurant met mijn broer. Ik werkte 12 tot 14 uur per dag, 7 dagen per week!

 

Hoe kwam je dan in Nederland terecht?

Het leven zit vol verrassingen! Ik leerde een Nederlander kennen in mijn restaurant en ik werd verliefd, zoals ik nooit eerder verliefd was geweest. Twee weken nadat we elkaar leerden kennen, besloten we te gaan trouwen en kinderen te krijgen. Twee en een halve maand later was ik in verwachting van ons eerste kind en bezig met het papierwerk voor de bruiloft.

 

Ik kwam naar Nederland om te bevallen en dacht dat ik altijd naar Italie terug zou kunnen gaan, maar toen werd ik verliefd op de stad. We woonden in een woonboot in Amsterdam, op de Amstel. Als ik het had gedroomd, had het niet zo perfect kunnen zijn. 

 

Ik begon als kok in een restaurant, maar na een paar maanden werd het me duidelijk dat ik voor mezelf moest werken. Daarom besloot ik mijn eigen merk op te zetten: Antonella Barbella – cucina di mamaIk wilde mijn passie voor koken met de wereld delen, mensen leren hoe makkelijk het is om met simpele ingredienten, in korte tijd, een fantastische maaltijd op tafel te zetten. 

Met welke obstakels of uitdagingen kreeg je te maken?

Het grootste obstakel voor mij was de taal. Toen ik mijn man leerde kennen, sprak ik geen Engels, maar na 2 weken zette ik mijn eerste stappen en in 3 maanden kon ik correct Engels lezen en schrijven. De kracht van liefde! Maar, Nederlands leren duurt langer.

 

Mijn website wilde ik in het Nederlands hebben, want ik woon tenslotte in Nederland! Voor het vertalen van mijn teksten heb ik mijn goede vriendin Marina. Bij kleine dingen helpt mijn man ook, maar een vrouwelijke touch is toch anders! En in de toekomst hoop ik de site zelf in het Nederlands te onderhouden!

 

Welke rol spelen eten en koken in jouw leven?

Elke minuut van mijn leven heb ik eten in mijn achterhoofd. Ik krijg er nooit genoeg van om daaraan te denken. Als ik kook, ben ik in mijn element.

 

Ik kan 12 uur achter elkaar als in een droom koken. Mijn handen sluiten aan bij mijn hoofd en het begint als de perfecte melodie van een groot orkest: het creëren van het gerecht, zonder moe te worden of honger te krijgen.

 

Dat is het punt: als ik weer “wakker” word, merk ik hoeveel honger ik heb en kan ik als een paard eten! Ik hou van mensen die zeggen: vertrouw nooit een magere kok...

 

Heb je een romantisch Valentijnsrecept voor de Jimdo-gebruikers?

Een fantastisch recept voor Valentijnsdag moet een rode inspiratie hebben: rood voor passie, vuur, leven... rood als in in rode peper en tomaten...

 

Een perfecte combinatie met mosselen. Buon appetito!

 

(Benieuwd geworden? Lees dan Antonella's recept voor gegratineerde gevulde mosselen)

 

Volg je hart. Neem een recept als voorbeeld, als inspiratie en creëer het op jouw manier. Maak er jouw recept van ;)

 

Antonella Barbella

Wat draagt je website bij aan jouw bedrijf?

Mijn website is mijn etalage voor de wereld. Een plek waar ik met afbeeldingen kan visualiseren en in woorden kunt beschrijven wat ik doe. Ik promoot mijn website via Facebook, Twitter en YouTube. Ik gebruik ook een bedrijf voor advertentiecampagnes en heb een samenwerking met ITALIE MAGAZINE. En overal waar ik kom, probeer ik een netwerk op te bouwen.

 

Om een goede website te maken, moet je eerst weten wat je gaat aanbieden. Goede inhoud is belangrijk, goede afbeeldingen, duidelijke contactgegevens... En natuurlijk moet je de tijd nemen om met alle fantastische functies in Jimdo te spelen en jouw eigen idee op het net te zetten! Blijf nieuwe informatie of pagina's aan je website toevoegen als je tijd hebt en gebruik de nieuwe tools die Jimdo voortdurend blijft aanbieden!

 

Jouw website uitgelicht?

Als je jouw website wilt opgeven, kun je dat eenvoudig doen via dit formulier. Als we jouw website uitkiezen om te bespreken, nemen we contact met je op via de mail.


Frank - Jimdo Nederland

Frank van Oosterhout

Neemt als kookliefhebber graag een kijkje in de keuken.


Commentaar schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    john coutinho (zaterdag, 09 februari 2013 10:18)

    Mijn complimenten website ziet er mooi uit net zoals het eten.
    ga zo door zou ik zeggen

  • #2

    Elvis Rademaker (vrijdag, 08 maart 2013 14:28)

    Mooi verhaal leuke website!! krijg spontaan trek om te eten....

  • #3

    missiaen (vrijdag, 08 maart 2013 15:14)

    hartelijk gefeliciteerd doe zo verder
    frans en juliette

  • #4

    Mandy van Schaijk-Witvoet (zaterdag, 09 maart 2013 04:58)

    Wat een leuke website zeg!!! Ik wens je heel erg veel s6 en kan nog veel leren zie ik wel... Ga zo door!!
    Groetjes,
    Mandy